Enkla risbiffar med indisk touch
Enklaste receptet kommer här: Risbiffar à la... eh... fullkornsris
OBS! De kan mycket väl falla isär i stekpannan.
3 dl fullkornsris
Garam masala
Salt
Peppar
Soya (Mushroom soy)
Oatleymjölk
Tillagning:
Koka riset för länge med ca 5 min. Häll av vattnet och mosa ihop till nån typ av deg. På med soyan (bara lite grann) och sen saltet och pepparn. Garam masalan (vilken man använder ganska mycket av ) fräses innan i stekpannan i lite olja under tiden riset kokas, innan det blandas ner i degen. Just det ja, oatleymjölken också. Så mycket som man tycker. Kanske lite mjöl? Det viktigaste är att biffarna håller ihop.
Forma "degen" till biffar med skedar alternativ händer och lägg dem sen i stekpannan för att ge dem en gyllenbrun ovan- och undersida. Tänk på att lägga i biffarna när stekpannan är uppe i hög värme.
Serveras med currysås (alternativt glass. <---- ta aldrig mina ord på fullt allvar).
Smaklig måltid!
OBS! De kan mycket väl falla isär i stekpannan.
3 dl fullkornsris
Garam masala
Salt
Peppar
Soya (Mushroom soy)
Oatleymjölk
Tillagning:
Koka riset för länge med ca 5 min. Häll av vattnet och mosa ihop till nån typ av deg. På med soyan (bara lite grann) och sen saltet och pepparn. Garam masalan (vilken man använder ganska mycket av ) fräses innan i stekpannan i lite olja under tiden riset kokas, innan det blandas ner i degen. Just det ja, oatleymjölken också. Så mycket som man tycker. Kanske lite mjöl? Det viktigaste är att biffarna håller ihop.
Forma "degen" till biffar med skedar alternativ händer och lägg dem sen i stekpannan för att ge dem en gyllenbrun ovan- och undersida. Tänk på att lägga i biffarna när stekpannan är uppe i hög värme.
Serveras med currysås (alternativt glass. <---- ta aldrig mina ord på fullt allvar).
Smaklig måltid!
Kommentarer
Trackback