Chocolate Balllzzzzzzz

Alla älskar vi väl de där runda små bruna sakerna indränkta i kokos eller pärlsocker (helst inte salt!). Det bästa av allt är att det går alldeles utmärkt att göra dem i vegansk tappning genom att helt enkelt byta ut margarinet mot Carlshamns mjölkfria. Fungerar finfint! Här kommer ett utsökt recept för den sugne:

Veganska Chokladbollar 15-20 st
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 dl socker
3 dl havregryn
1 msk vatten (kanske fler beroende på hur svårarbetad degen är!)
100 gr Carlshamns mjölkfria margarin

Blanda ihop de fyra första ingredienserna så att allt blandas ordentligt. Tillsätt sen det rumsvarma margarinet genom att skära ner det i bitform i blandningen och slutligen på med 1 msk vatten efter att ha arbetat ihop degen ett litet tag.
Rulla ihop bollarna och täck dem med kokos eller pärlsocker eller vad ni nu föredrar och låt vila i kyl ca 1 timme före ätning.
Enjoy! :)





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0